Život u ritmu metropole

Život u ritmu metropole

Kreirajte rezervaciju

Vraćanje u drugoj poslovnici
Pregled ili izmena rezervacije

Rent a car Podgorica Center

Dobrodošli u Podgoricu!

Glavni grad Crne Gore, deo prostrane skadarsko-podgoričke kotline, ispresecan rečnim koritima, nalazi se u kopnenom delu centralne Crne Gore. Blaga klima okruživala je grad bujnim vinogradima i davala mu blage zime i topla leta. Ovdje ćete biti gosti ljepote brojnih izletišta u gradu i okolini, lijepo uređenih hotela i restorana koji gledaju na vode pet rijeka na čijim obalama je podignuta Podgorica.

Kao glavni grad, Podgorica ima veoma bogato istorijsko nasleđe. Od Rimljana preko Ilira do Osmanlija koji su vladali ovim gradom, danas postoje brojni kulturno-istorijski lokaliteti koji su svakako turističke atrakcije. Zanimljivo je da je Podgorica grad čije je ime kroz istoriju mijenjano 5 puta, a sve zahvaljujući burnoj istoriji ovog grada.

Sada kada ste se konačno našli u ovom gradu, vreme je da se upoznate sa svim atrakcijama i lepotama koje ovaj grad krije. Podgorica je dom jedne od najvažnijih znamenitosti u cijeloj zemlji; most na Ribnici. Sagradili su ga Rimljani u 5. vijeku, a obnovili Turci, ovaj most je mjesto okupljanja stanovništva, a i danas povezuje staru i novu Podgoricu. Stari deo grada je takođe zanimljiv sam za sebe. Nazvan Stara Varoš, ovaj najstariji deo grada ima poseban istorijski značaj jer je svedok viševekovne turske vladavine na ovim prostorima. Visoka kula sa satom krasi ovaj kraj prepun kafića, restorana i malih butika u koje će svaki turista otići u potragu za suvenirima i finom hranom.

Mnogo je iznenađenja koja će vas očarati ako nas posjetite u ovom gradu, a u Podgorici vas čeka i vaše Carwiz vozilo, spremno za nove avanture!

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste saglasni s navedenom upotrebom. Više informacija »