Korisnički centar

Pre najma

Pri rezervaciji nije potrebno upisati broj, niti podatke sa vozačke dozvole, ali rent a car vozilo u Beogradu može preuzeti samo osoba sa važećom vozačkom dozvolom.

Ukoliko imate više od 18 godina, možete iznajmiti i upravljati rent a car vozilom, ali imajte na umu da se do 23 godine plaća dnevni ili fiksni dodatak za mladog vozača koji se primenjuje na sve vozače u ugovoru.


Prilikom preuzimanju rent a car vozila potrebno je pokazati važeću vozačku dozvolu, a vozačke dozvole koje nisu izdate na latiničnom pismu, nego npr. japanskom ili kineskom, moraju se upotpuniti međunarodnom vozačkom dozvolom.

Da, pri rezervaciji vozila vrši se provera ispravnosti kartice. Kreditna kartica osnovni je uslov najma svakog vozila, a ovim putem obavlja se isključivo provera posedovanja i njene validnosti. Vaša kreditna kartica neće biti terećena pri sigurnosnoj proveri.

Rezervaciju možete uneti i za drugu osobu, ali Vam je potrebna važeća kreditna kartica na ime glavnog vozača pri preuzimanju vozila.

Kreditne kartice koje prihvatamo: Visa, MasterCard.

Napomena: ne primamo Diners, prepaid ili elektronske kartice, putne kartice, kao ni Visu Electron i Maestro.

Pri rezervaciji vozila obavlja se samo provera ispravnosti kartice.

Iako se pokušavamo prilagoditi željama svakog klijenta, ne možemo iznajmiti tačno određeni model vozila već samo odabranu kategoriju vozila.

Molimo proverite u rubrici „Vozila“.

Možete rezervisati vozilo sa dizel motorom, tako da pri odabiru dodatne opreme u rezervaciji izaberete opciju „Zahtev za vozilo sa dizel motorom “.

Imajte na umu da se u tom slučaju naplaćuje dodatna naknada.

Da moguće je. Naša usluga dostave vozila treba biti ugovorena minimalno 48 sati pre preuzimanja vozila. Usluga se naplaćuje prema važećem cenovniku dodatnih usluga.

Uvek možete kontaktirati naš Korisnički centar ili neku od poslovnica. Kontakte možete pronaći u popisu Kontakti.

Učešće u šteti je maksimalan deo odgovornosti koju preuzima klijent, a visina učešća zavisi od kategorije izabranog vozila. Iznos učešća u šteti za pojedinu kategoriju vozila možete proveriti prilikom izrade rezervacije.

Dodatnim paketima pokrića smanjujete sopstveno učešće u šteti. Može biti smanjeno na manje učešće u šteti ili bez učešća u šteti. Visina pokrića zavisi od kategorije vozila, izabranog paketa i broja dana najma. Cene dodatnih paketa pokrića možete proveriti prilikom izrade rezervacije.

SCDW (Super Collision Damage Waiver) je pokriće za celokupni otkup odgovornosti od učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila.

CDW+ (Collision Damage Waiver Plus) je pokriće za otkup odgovornosti od učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjeni iznos.

WUG (Wheels Undercarriage and Glass protection) je celokupno pokriće za otkup odgovornosti od učešća u šteti nastaloj na donjem postroju, staklima i točkovima vozila.

Možete ga smanjiti ukoliko izaberete jedan od paketa dodatnog pokrića, a zavisno od izabranog paketa, učešće se smanjuje ili ga uopšte nema.

Da, ako želite tačnu informaciju o ceni najma, ali dodatne pakete usluga i pokrića uvek možete izabrati i pri preuzimanju vozila.

Kako biste bili sigurni da će tražena oprema biti raspoloživa u trenutku preuzimanja, savetujemo da dodatnu opremu rezervišete unapred.

U našoj ponudi dodatne opreme mogu se izabrati WiFi, GPS (satelitski), stolica za decu/booster, zimski lanci, a za sve dodatne potrebe slobodno nas kontaktirajte.

Kao naš korisnik imate slobodu kretanja iznajmljenim vozilom u okviru granica Crne Gore, ali i u drugim zemljama. U slučaju korišćenja vozila van granica Crne Gore, naplaćuje se dodatna naknada.

Svi naši korisnici imaju slobodu kretanja iznajmljenim vozilom, pa tako i putovanje trajektom, ali se tom prilikom naplaćuje dodatna naknada.

U našoj redovnoj ponudi nema ograničenja kilometraže. U slučaju specijalnih promotivnih aktivnosti, ograničenje kilometraže je uvek naznačeno.

Naša vozila mogu se koristiti na svega nekoliko sati, ali se u tom sličaju naplaćuje minimalno 24 sata. Vreme preuzimanja i vraćanja vozila bira se u toku izrade rezervacije.

Maksimalno trajanje najma je 30 dana. U slučaju potrebe za najmom vozila dužeg od naznačenog perioda, molimo kontaktirajte naš Korisnički centar.

Da, vozilo se može preuzeti na jednoj, a vratiti u drugoj poslovnici. Popis poslovnica možete proveriti, zatim odabrati mesto preuzimanja, kao i vraćanja, u toku izrade rezervacije. Trošak ove usluge („One way service“) biće pridodan trošku najma i obračunat pri rezervaciji.

Radi makismalne fleksibilnosti, omogućili smo da se vozilo uz individualnu ponudu može vratiti na svakoj lokaciji (zavisno od mesta povratka).

Prilikom izrade rezervacije mora se navesti tačno vreme preuzimanja, ali vreme preuzimanja u svojoj rezervaciji možete promeniti 12 sati pre preuzimanja vozila.

Napomena: u slučaju kašnjenja zadržavamo pravo da ne izdamo vozilo.

Da, ali u slučaju preuzimanja i vraćanja vozila van radnog vremena poslovnice naplaćuje se dodatna naknada naznačena pri izradi rezervacije. Radno vreme pojedine poslovnice proverite u popisu Kontakti.

Kontaktirajte nas

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste saglasni s navedenom upotrebom. Više informacija »